Nagy nevekkel és kihagyhatatlan bulikkal érkezik újra a Jász Kolbásztöltő Fesztivál

Megosztás

Az év egyik legjobban várt fesztiválját rendezik meg újra a Jászság Fővárosában. A Jász Kolbásztöltő Fesztivál nagyon erős listával készült az idei évre, itt lesz Manuel, a Parno Graszt, sőt, még Subb Bass Monster is koncertet ad, mindeközben pedig újra versenyezni fognak a lelkes kolbászöltő csapatok.

Az első kolbásztöltés hét évvel ezelőtt, 2017-ben indult, akkor még Alattyánon rendezték meg meglehetősen szűk környezetben, tizenkét csapattal. A következő évben Jásziványon már nagyobb érdeklődésre tartott számot az esemény, majd harmadik alkalommal már Jászberénybe érkezett az egyre híresebb Jász Kolbásztöltő Fesztivál.

A hivatalos program február 9-én startol el öt órakor a Berva Sörözőben, itt a szárazkolbászokat zsűrizik. Nyolc órától a JP Arénában CSÁVÓK Show következik, majd az utóbbi években megállíthatatlanul berobbanó Manuel ad koncertet éjfélig. Ezután ismét CSÁVÓK Show következik.

A versenyzőknek csak óvatosan a bulizással, mert másnap reggel fél nyolctól nyitják a kapukat és engedik be a csapatokat. A megnyitó után indul a verseny, közben a Pezső Zenekar biztosítja a zenét. A kolbász leadása és az eredményhirdetés után a Jászságban ikonikus Yoko Retro Disco lesz az udvaron, majd a Parno Graszt jön. Tíz órától Sub Bass Monster veszi kezdetét, mindenki egy emberként kiabálhatja tehát, hogy „szív, meg sűrít, meg gyújt, meg kipufog.”

Az elmúlt években nemcsak a Jászságból mérettették meg magukat a csapatokat, szerte az országból érkeztek az amatőr és profi kolbásztöltők, sőt, még külföldről is. A szervezők elmondása szerint a Covid sajnos éreztette a hatását, bár ez minden közösségi rendezvény kapcsán elmondható volt akkoriban. Szerencsére a 2024-es kolbásztöltő hangulatát ez minden bizonnyal már nem fogja befolyásolni.

Sok éve a közösség, a jó hangulat és a kikapcsolódás fesztiváljaként beszélnek a programról, ráadásul idén még dartsverseny is lesz.

Kép: csodalatosmagyarorszag.hu

Kapcsolódó cikkek